Passioner - Studiekreds

Udgivet fre d. 8. jan 2021, kl. 14:31
Refleksioner

Kirkeåret er fyldt med farver, kun langfredag er sort. Du har måske mest lyst til at springe den dag over og blive i det farverige. Men det er en skam. For det farverige udspringer af den sorte langfredag, hvor passionsfortællingerne har deres plads, og begreber som ”kærlighed”, ”magt”, ”dom”, ”død” og ”liv” får deres særlige betydning i kraft af dem.

I studiekredsen får du mulighed for se nærmere på evangeliernes lidelsesfortællinger. Og for at lytte til fortolkningerne i nogle musikalske passioner. Fra Bachs Matthæus- og Johannespassion til moderne passioner komponeret af komponister som Sofia Gubaidulina, Krzysztof Penderecki, Osvaldo Golijov og danske Bent Sørensen.

Komponist Bent Sørensen, hvis Mattæuspassion opføres i DRs koncertsal den 9. april 2021, besøger os den 24. marts 2021.

Vi mødes i Kastelskirken fire onsdage i foråret.

Studiekredsen er et samarbejde mellem Glostrup Sogn og Kastels Sogn. Den foregår i Kastelskirken d. 10. februar; d. 24. februar; d. 10. marts og d. 24. marts. Alle dage kl. 19:00. Det vil blive forsøgt at arrangere fælleskørsel fra Glostrup. Tilmelding kan ske til Andreas Thom (atho@km.dk) eller til Else Hviid (elh@km.dk).

NB! Der er stor sandsynlighed for, at de nuværende restriktioner vil blive forlænget. Det kan derfor blive nødvendigt at udskyde studiekredsen til senere på foråret. Det vil de tilmeldte få personlig besked om.

Adresse: Kastelskirken, Kastellet 50, 2100 København.