Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Sogneaften: THURE LINDHARDT & SØREN GEMMER fortolker HØJSANGEN

Dato
Torsdag d. 20. april 2023, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Sted
Østervangkirken, Dommervangen 2, 2600 Glostrup
Pris
Gratis

Thure Lindhardt/Søren Gemmer

~ fortolker ~

HØJSANGEN

 

Thure Lindhardt - stemme/ord

Søren Gemmer - lyd/musik


Torsdag den 20. april 2023 - kl. 19.00


Fri entré


***

Skuespilleren Thure Lindhardt og musikeren Søren Gemmer gæster østervangkirken med en tværkunstnerisk fortolkning af HØJSANGEN. En sydende omsmeltning af Det Gamle Testamentes sprogblomstrende ode til kærligheden og kroppen.

HØJSANGEN har en særlig plads i verdenslitteraturen og i Biblen, hvor den med sin billedrige, ublu hyldest til kroppen har været en torn i øjet på bonerte teologer i århundreder. Teksten har inspireret blandt meget andet Shakespeares Sonetter og et væld af populærkulturelle værker. Som den eneste tekst i Biblen er den båret af en kvindelig fortællerstemme.

HØJSANGEN undersøges gennem Lindhardts distinkt nærværende læsning og Gemmers sakrale synthflader, iturevne reallyde og livesamplinger af den talende stemme, fremkaldt kvadrofonisk fra kirkerummets fire hjørner.

De to kunstnere fortolkede i 2018-19 i en række danske kirker Prædikerens Bog i projektet ALTING HAR EN TID, der tiltrak sig stor opmærksomhed for sit sitrende sammenspil og intense udtryk. 

***

Thure Lindhardt fik sit gennembrud i 2000 med spillefilmen ‘Her i nærheden, hvor han spillede overfor Ghita Nørby. Han har siden medvirket i blandt meget andet Ole Christian Madsens NORDKRAFT og FLAMMEN & CITRONEN, filmatiseringen af Dan Browns ENGLE & DÆMONER, samt TV- serier som Edderkoppen, Rejseholdet og Broen. I efteråret 2019 udgav Lindhardt sammen med Rune Skyum-Nielsen den selvbiografiske undersøgelse af skuespillerfaget og -livet ‘Vi ved jo hvordan det er at være menneske’ (Gyldendal) og i samme periode medvirkede han i Copenhagen Phils tværkunstneriske opsætning af Shostakovichs ‘Leningrad-symfoni’ MIRAKLET I KRIGSZONEN.

Søren Gemmer pianist, elektronisk musiker og komponist og arbejder i et spænd mellem moderne jazz og improviseret elektronisk musik. Han har spillet med Marilyn Mazur, digterne Jørgen Leth, Caspar Eric og Nicolaj Stochholm, den amerikanske trompetist Ralph Alessi (ECM), Palle Mikkelborg, DR Big Band blandt mange andre. I de senere år har Søren Gemmer arbejdet med elektro-akustisk improvisation, processering af reallyde og den talende stemme, senest med skuespilleren Charlotte Munck i en fortolkning af det præantikke epos GILGAMESH under Copenhagen Jazz Festival 2019.