Begivenheden har allerede fundet sted.

Offentligt orienteringsmøde om menighedsrådsvalget

Dato Tirsdag d. 11. august 2020, kl. 19:00
Sted Østervangkirken, Dommervangen 2, 2600 Glostrup
Gratis

Måske har du også lyst til at varetage en af de spændende poster i rådet: Formand, næstformand, kasserer, kirkeværge (ansvar for kirkens bygninger), kontaktperson (kontakten til medarbejderne), ligesom du kan deltage i eller være formand for nogle af rådets udvalg.

Dagsorden for orienteringsmødet

1. Velkomst ved menighedsrådet.
  2. Valg af dirigent.
  3. Orientering om arbejdet i den forløbne funktionsperiode og orientering om det kommende menighedsråds opgaver.
  4. Visioner, ønsker og ideer til det kommende menighedsråd. Oplæg ved menighedsrådet og debat.
  5. Redegørelse for det seneste års regnskab samt det kommende års budget.
  6. Orientering om datoer og regler for opstilling og valgforsamling, og orientering om muligheden for at udløse afstemningsvalg.
  7. Oplysning om antallet af kandidater, der skal vælges til menighedsrådet.
  8. Foreløbigt overblik over, hvem der eventuelt er interesserede i at opstille som kandidater og stedfortrædere på valgforsamlingen i september.

Hvad laver et menighedsråd?

Sognets kirkelige og administrative anliggender styres af menighedsrådet. Hovedopgaverne er:

• At administrere kirkens bygninger, dvs. kirker, kirkegårde, præstegårde og sognegårde
  • At forestå sognets økonomi gennem budgetter, regnskaber og økonomistyring
  • At medvirke ved ansættelse af sognets præster
  • At være arbejdsgiver for kirkens ansatte ud over præsterne
  • At deltage i valg af provstiudvalg og stiftsråd
  • At styrke kirkens liv og vækst
  • At synliggøre kirken og dens arbejde

Mødet starter kl. 19.00 i Østervangkirken. Kom, måske er menighedsrådsarbejdet noget for dig?