Koncert med kammerkoret Musica

Søndag d. 18. september 2022, Kl. 16:00 til kl. 17:00
Østervangkirken, Dommervangen 2, 2600 Glostrup
Musica Kammerkor

Vores levende jord - en koncert om klimaforandringerne

Kammerkoret Musica synger koncert i Østervangkirken

Musicas konceptkoncerter er korets flagskib. Det er særligt tilrettelagte koncerter, hvor musik, tekster og hele fremførelsen af koncerten

Det er en af Musicas målsætninger, at kormusik skal være relevant og gøre en forskel for publikum. Derfor tager vi i efteråret 2022 fat på et af tidens mest presserende emner – de globale klimaforandringer. Luften bliver varmere, skovene brænder, isen smelter, og det er tydeligt at noget er ude af balance. Gennem musik, lys og tekst fortæller Musica en historie om, hvordan de fire elementer forandrer sig og påvirker menneskers liv. Koncerten er inddelt i fire afsnit – luft, jord, ild og vand. I hvert afsnit vil publikum blive præsenteret for korværker, der på forskellig vis behandler elementerne. Sangene bindes sammen af en mosaik af uddrag af religiøse tekster om skabelsen og elementerne, videnskabelige artikler og øjenvidneberetninger, der tilsammen afspejler spændingen mellem den frygt, frustration og håb, som vi alle står over for. “Vores levende jord” er en koncert, der taler til både fornuft og følelser, og Musicas mål er, at oplevelsen vil efterlade publikum med (fornyet) inspiration til at være med til at redde vores klode.

Koncerten er bygget op omkring den unge canadiske komponist Katerina Gimons eksperimenterende korværk “Elements”, hvis 4 satser er navngivet efter de 4 elementer.

Samlet repertoire: Katerina Gimons: Elements Esenvalds: Stars Monteverdi: Ecco mormorar l’onde Ravel: Le jardin féerique Otto Mortensen: Du danske sommer Veljo Tormis: Üle taeva Skempton: The tide rises, the tide falls Vaughan Williams: Full fathom five Rehnqvist: Ljusfälten Distler: Der Feuerreiter Gjeilo: Kyrie eleison