Foranstaltninger i anledning af Corona-virus

I Glostrup Sogn gælder for øjeblikket følgende retningslinjer i anledning af Corona-smittefaren:

Senest revideret den 1. marts 2021

• Vore kirker er åbne for gudstjenester af 30 minutters varighed med et begrænset deltagerantal - foruden dåb, vielser og bisættelser.

• Søndagshøjmesser, gudstjenester, bisættelser samt andre kirkelige handlinger kan indtil videre afholdes med følgende højeste antal deltagere:

• I Glostrup Kirke 20 personer.

• I Østervangkirken 24 personer.

• I krematoriekapellet 19 personer.

• Salmesangen vil blive varetaget af 2 korsangere. Der vil ikke være menighedssang

• Der skal være 2 meter mellem individuelle kirkegængere.

• Personer fra samme husstand kan sidde sammen. Der skal være 2 meter til næste familie/husstand.

• Ved ind- og udgang af kirkerne skal benyttes mundbind, som beholdes på, indtil man sidder på en plads.

• Ved dåb, vielser og bisættelser kan man kun forvente at kunne deltage, hvis man er inviteret af familien/de pårørende.

• Ved udendørs begravelse kan der maximalt deltage 50 personer.

• Indtil videre vil der ikke være dåb under højmesserne.

• Indtil videre vil der ikke være nadveruddeling under højmesserne.

• Indtil videre vil der ikke være kirkekaffe eller kirkefrokost efter højmesserne.

• Aktiviteter udover gudstjenester og kirkelige handlinger er indtil videre indstillet.

• Undervisning af konfirmander sker fortrinsvist virtuelt. Hver præst aftaler selv nærmere med sine konfirmander.

• Henvendelse til præsterne bør i første omgang ske digitalt eller pr. telefon. En personlig samtale kan aftales.
    Præsternes kontaktoplysninger finder du her -> Præster

• Der gives ikke håndtryk og omfavnelser.

• Afstandskrav skal overholdes, såvel i kirkerum som våbenhus.

• Menighed og medvirkende skal være omhyggelige med håndhygiejnen.

• Der skal bruges håndsprit, som blandt andet vil være stillet frem ved indgangen til kirker og kapel.

Hvis du har brug for en fortrolig samtale, kan du - udover at henvende dig til en af sognets præster - på nettet også henvende dig til www.sjaelesorg.nu, hvor Folkekirken har sat ekstra bemanding på.

Men du er også særdeles velkommen til at ringe til vore præster i Sognet - telefonnumrene findes her -> Præster