Foranstaltninger i anledning af Corona-virus

Selv om meget nu genåbnes i samfundet generelt, gælder der fortsat en del restriktioner i kirkerne, især vedrørende deltagerantal og afstand.
I Glostrup Sogn gælder for øjeblikket følgende retningslinjer i anledning af Corona-smittefaren:

Senest revideret den 11. juni 2021

• Der er fortsat restriktioner på antallet, der kan deltage i vore kirker.
    Ved søndagshøjmesser og andre gudstjenester kan der indtil videre deltage følgende antal :

• I Glostrup Kirke 21 personer.

• I Østervangkirken 28 personer

• Da der synges, skal der være 2 meter mellem individuelle kirkegængere.

• Ved dåbsgudstjenester, vielser og bisættelser aftaler familien på forhånd med præsten, hvor mange der kan deltage. Deltagerne placeres ifølge en aftalt siddeplan med et max-antal deltagere.

• Personer i nær kontakt kan sidde sammen. Der skal være 2 meter til næste familie/husstand.

• Ved dåb, vielser og bisættelser kan man kun forvente at kunne deltage, hvis man er inviteret af familien/de pårørende.

• Ved ind- og udgang af kirkerne skal benyttes mundbind, som beholdes på, indtil man sidder på en plads.

• Ved udendørs begravelse er forsamlingsloftet ophævet.

• Indtil videre vil der ikke være dåb under højmesserne.

• Aktiviteter udover gudstjenester og kirkelige handlinger er genoptaget i et vist omfang. Afstandskravet  på 2 meter gælder ved sangaktiviteter.

• En personlig samtale med en præst kan til enhver tid aftales. Kontaktoplysninger finder du her -> Præster

• Der gives ikke håndtryk og omfavnelser.

• Afstandskrav skal overholdes, såvel i kirkerum som våbenhus.

• Menighed og medvirkende skal være omhyggelige med håndhygiejnen.

• Der skal bruges håndsprit, som blandt andet vil være stillet frem ved indgangen til kirker og kapel.

Hvis du har brug for en fortrolig samtale, kan du - udover at henvende dig til en af sognets præster - på nettet også henvende dig til www.sjaelesorg.nu, hvor Folkekirken har sat ekstra bemanding på.

Men du er også særdeles velkommen til at ringe til vore præster i Sognet - telefonnumrene findes her -> Præster