Glostrup Sogns Menighedspleje

Glostrup Sogns Menighedspleje er en selvstændig forening, hvis formål er at støtte og berige menighedslivet i Glostrup Sogn. Vi har fokus på diakoni i velfærdssamfundet. Vi støtter sognets årlige juleuddeling, skaber rammer for fællesskab mod ensomhed ved at arrangere ”gammeldaws” juletræsfest og handicapvenlige udflugter – til en overkommelig pris. Vi er også en del af Folkekirkens Feriehjælp, hvor vi i samarbejde med med organisationen Samvirkende Menighedsplejer tilbyder børnefamilier på kontanthjælp en gratis sommerferie et sted i Danmark.

Du kan læse om vores aktiviteter nedenfor, og skulle du have tid og lyst til at deltage i menighedsplejens frivillige arbejde, kan du også her læse om, hvordan du kontakter os.

Julehjælp

Hvert år uddeler Glostrup Sogns Menighedspleje julehjælp til sognebørn, som er økonomisk trængt og derfor har vanskeligt ved at se sig igennem højtiden.

Ansøgningsskemaet kan rekvireres ved henvendelse til kordegnekontoret. Det udfyldte skema afleveres til en af præsterne, da der ved uddelingen lægges vægt på præstens personlige kendskab til ansøgerne. Ansøgningsskemaet kan hentes på kordegnekontoret i starten af december. Den nøjagtige dato kan du finde her på siden, når vi nærmere os december. Du vil også kunne finde dato for, hvornår den senest skal være afleveret til en af præsterne i Glostrup Sogn.

Juletræsfest

Det er blevet en mangårig tradition, at Glostrup Sogns Menighedspleje inviterer til "gammeldaws" juletræsfest på ”4. juledag” i Østervangskirken.  Der serveres rigtig julemad flæskesteg med rødkål og brune kartofler, risalamande naturligvis med mandel. Derefter danses der om juletræet, julemanden laver ballondyr, og der er godteposer og gaver til børnene. Juletræsfesten er populær, og de seneste år har over 100 børn og voksne deltaget i festen.  Billetter til juletræsfesten kan købes til sangmatine og onsdagstræf i december. Årets modtagere af julehjælp får en gratis invitation til festen.

Suppe og sang for en 20'er

Hvorfor sidde derhjemme og spise alene i ophøjet ensomhed, når man for en billig penge kan få varm suppe - og en fællessang eller to med i købet?  Glostrup Sogns Menighedspleje inviterer på suppe og fællessang i Østervangkirken. I køkkenet damper gryderne lystigt og ved klaveret er det Hanne Guldberg, der vil sørge for musikken.  Det koster 20 kr. pr. voksen - børn spiser gratis. (Dog skal der betales for drikkevarer).

Ture

3-dages ture

Den årlige tredages-tur er et tilløbsstykke. Hvert efterår tager vi med bus ud i det blå for at nyde endnu en egn af vores dejlige danske land. Vi lægger vægt på, at turene skal være egnede for gangbesværede og handicappede. Der er plads til kørestole i bussen og vi planlægger turene således, at man ikke skal gå for langt.

1-dagsture

Vi arrangerer også en endagstur, der altid finder sted i juli-måned.

Gratis sommerferie med dine børn

Hvert år ansøger Glostrup Sogns Menighedspleje Folkekirkens Feriehjælp om et antal fripladser til familier med børn, så de kan komme gratis på sommerferie i juni eller juli et sted i Danmark tæt på skov og strand. Der arrangeres bustransport fra Glostrup til feriestedet, hvor familierne bor i feriehuse eller ferielejligheder, og frivillige fra menighedsplejen deltager som "ferieværter".

For at komme i betragtning må ansøgernes indtægt ikke overstige kontanthjælpsloftet. Man må heller ikke være på SU eller førtidspension. For at blive godkendt skal der sammen med ansøgningen afleveres en kopi af årsopgørelsen.

Yderligere oplysninger hos sognepræst Andreas Thom, formand for Glostrup Sogns Menighedspleje.